HET UTOPA HUIS

Een artist-in-residence huis voor wetenschappers en kunstenaars 

Het Utopa Huis in Gorredijk is een artist in residence voor kunstenaars, wetenschappers, academici en andere creatievelingen. Het geeft kunstenaars en academici de gelegenheid om onderzoek te doen, nieuw werk te creëren of om in alle rust op het Friese platteland te kunnen nadenken. Het Utopa Huis  is een tijdelijke woon- en werkplek die losstaat van de reeds bekende omgeving. Dit biedt gelegenheid om in alle rust en stilte  onderzoek te doen, nieuw werk te creëren, materialen te verkennen. Het is een plek waar gedurende een bepaalde periode kan worden verbleven om de gelegenheid te krijgen creativiteit te ontplooien en/of in afzondering en concentratie te werken. Het Utopa Huis is zo’n plek waar de omstandigheden gecreëerd worden die bevorderlijk zijn voor deze creativiteit!  

 

Geen enkel programma is hetzelfde, elke gast brengt zijn eigen achtergrond en atmosfeer mee!

 

Veelgestelde vragen:


Moet er een concreet resultaat zijn na een verblijf in het Utopa Huis?

Gasten kunnen aan het einde van hun verblijf een concreet resultaat hebben behaald, bijvoorbeeld een kunstwerk, een compositie, een proefschrift of thesis, etc. Voor velen zal het huis een plek zijn die vooral ruimte en tijd biedt: een plek waar de kunstenaar of wetenschapper het verblijf kan gebruiken voor zijn/haar eigen doel zonder een specifieke eindverplichting naar Stichting Utopa.

 

Wat voor ruimte is er in het Utopa Huis?

Het huis met vier slaapkamers heeft een woonoppervlakte van 315 m2, en staat op een perceel van 3.570 m2. Daarnaast is er een externe bergruimte van 48 m2 beschikbaar.

 

Waar ligt het Utopa Huis?

Het adres van het Utopa Huis is Aldesingel 8, 8401 BG Gorredijk (Friesland).

 

Hoe kan ik een aanvraag indien om in het Utopa Huis te verblijven?

Zie voor verdere details en de procedure voor het indienen van een aanvraag om in het Utopa Huis te verblijven de algemene voorwaarden.